FSRH Half Day Hot Topic Event: Complex SRH and Gynaecological Issues

Date: 20 Jul 2022

Start time: 09:30AM

End time: 12:30PM

Venue: Zoom webinar

Cost: £45 – £85

Book your ticket
FSRH Half Day Hot Topic Event: Complex SRH and Gynaecological Issues

Opening times

09:30 - 12:30

Topics

  • Specialist Gynaecology
  • Gynaecology
  • Contraception

FSRH half-day Hot Topic event: Complex Sexual and Reproductive Healthcare and Gynaecological Issues

FSRH Hot Topic Events are a series of half-day conferences providing expert specialist clinical training and essential information. This event has been developed in partnership with the Faculty of Sexual and Reproductive Healthcare Events Committee.  

Our latest event in our Hot Topic series will cover a wide range of topics in relation to complex cases in gynaecology and sexual and reproductive healthcare. Featuring expert speakers, the event will cover contraception, adolescent gynaecology, chronic pelvic pain management and managing bleeding problems with different methods in primary care. The day will offer essential information, latest evidence, practical tips and take-home messages to help improve practice and patient outcomes.

Not available to attend on the day? Buy a ticket for a month’s access to videos from the day.

All live attendees will receive a FSRH certificate of attendance after the event takes place. If you are unable to join us live, you can register and you'll be able to watch a recording on demand. All delegates will gain access to the event content afterwards for one month.

Tickets cost just £60 for FSRH members, with concession rates available for nurses, trainees, foundation doctors and medical students. Please note we are unable to offer refunds on tickets purchased.

Please ensure to type in your email correctly at checkout on the registration page on Eventbrite. If you make a typo you will unfortunately not receive the zoom link.

FSRH half-day hot topic event: Complex SRH and Gynaecological Issues Agenda

Learning outcomes: 

  • High quality clinical training 
  • Content developed by expert clinicians 
  • Essential information & practical tips and take-home message 
  • Greater insight into a range of key women’s health topics
Time Topic Speaker
09:30 – 9:40  
(10 minutes)  
Welcome and overview of event    Chair – Kate Campbell, community sexual and reproductive health ST5 trainee based in Birmingham 
09:40 – 10:10  
(30 minutes)  
Complex Contraception Conundrums   Dr Zara Haider, Consultant in Sexual and Reproductive Healthcare, Kingston Hospital NHS Trust, FSRH VP for Workforce Strategy 
10:10 – 10:40  
(30 minutes)
Emergency Contraception - The Bigger Picture   Dr Jane Dickson, Consultant in Sexual and Reproductive Healthcare, Aneurin Bevan University Health Board, former FSRH VP 
10:40 – 10:50  
(10 minutes)  
Tea & Coffee Break    
10:50 – 11:20  
(30 minutes)  
Adolescent Gynaecology   Dr Joanne Ritchie, Consultant Obstetrician & Gynaecologist, Shrewsbury and Telford Hospital NHS Trust 
11:20 – 11:50  
(30 minutes)  
Chronic Pelvic Pain   
Causes and Management  
Professor Andrew Horne, co-director of EXPPECT Edinburgh, Professor of Gynaecology & Reproductive Sciences, Honorary Consultant Gynaecologist  
11:50 – 12:20  
(30 minutes)  
Q&A with all speakers   Chair – Kate Campbell  
12:20 – 12:30  
(10 minutes)  
Chairperson’s closing remarks   Chair – Kate Campbell  
12:30   Event Close    

 A certificate of attendance will be given should you join the event live. 

FSRH half-day hot topic event: Complex SRH and Gynaecological Issues Ticket Prices

Fees are listed below, with discounted rates available for FSRH members:

Ticket Type Price

FSRH Members

£60

Concessions Members - Nurses, Trainees, Students

£45

Non-members

£70 

Commercial company representative

£85

 

Follow us on Twitter to get the latest updates on our specialised SRH events.